Huurwoningpunten

Huurpuntentelling voor Overtoom 400-2, Amsterdam

Oud-West, De Baarsjes, West

Woning Rapportage

Voor deze woning aan de Overtoom 400-2 hebben wij een puntentelling rapportage gemaakt die een indicatie van de huurpijs aangeeft volgens het huidige woningwaarderingsstelsel (WWS) met middenhuur huurprijsregulering.

Deze woning aan de Overtoom 400-2 in Amsterdam heeft volgens onze rapportage tussen de 158 en 173 huurpunten [1] per 1 juli 2024 en valt daarmee in het gereguleerde segment en heeft een huurprijs tot € 1.041,53 [2].

Voor deze woning is (nog) geen geregistreerd energielabel bekend [3]. Voor onze rapportage wordt uitgegaan van het bouwjaar 1907 en daardoor gerekend met energielabel F. De oppervlakte volgens de BAG is 70m2.

Puntentelling 158 tot 173 punten [1]
Segment gereguleerde middenhuursegment
Huurprijs € 947,30 tot € 1.041,53 [2]
per maand excl. servicekosten, indexatie, gas, water en licht
Woningtype n.n.b.
Energielabel Geen energielabel geregistreerd of kunnen ophalen.
WOZ-waarde (2023)€ 558.000
Oppervlakte woning 70m2

Puntentelling uitgesplitst

Hieronder de minimale WWS puntentelling voor Overtoom 400-2 uitgesplitst per categorie: gebruiksoppervlakte vertrekken, aantal verwarmde vertrekken, keuken en sanitair kwaliteit, buitenruimte, WOZ-waarde en energielabel.

vrije sector
0
158pt
Energielabel F -9pt
Oppervlakte vertrekken +64pt
Verwarmde vertrekken +8pt
Keuken +7pt
Badkamer + WC +8pt
Buitenruimte +4pt
WOZ-waarde +76pt

Verhuurders advies

Om met de huidige middenhuurregulering in de vrije sector te vallen zou een mogelijk optie zijn om de woning te verbeteren met een energielabel A en daarmee de benodigde 41 punten te behalen.

Bekijk als verhuurder de rapportage gegeven het minimale scenario voor deze woning. Op zoek naar WWS-rapportages, huurprijs indicaties en vrije sector renovatie advies voor uw gehele vastgoedportefeuille? Vraag toegang op via jip.ai.

Toelichting

Bovenstaande waardes zijn indicatief en gebasseerd op openbare informatie en data van gelijkwaardige woningen. Lees onze algemene voorwaarden.

[1] rapportage opgesteld voor een zelfstandige woonruimte met keuken, wc, badkamer en een buitenruimte. Waardering van de vertrekken is gebasseerd op de BAG gerapporteerde oppervlakte. Bergingen, parkeervoorzieningen, gemeenschappelijke ruimtes, inbouw keukenapparatuur, sanitaire voorzieningen zijn voor het minimale scenario niet gewaardeerd. Lees alles over huurpunten.

[2] maximale gereguleerde huurprijs geldt alleen bij nieuwe huurcontracten. Lees alles over regulering.

[3] controleer de actuele energielabel status van deze woning via de rijksoverheid database.

Woningen in het pand

Voor de volgende woningen in dit pand is een WWS puntentelling rapportage beschikbaar:

  • Overtoom 400-1
  • Overtoom 400-2
  • Overtoom 400-3
  • Meer woningen binnen de postcode 1054JS.